2023. december 9., szombat - Natália

Archívum - Csokoládé Világ

A tavalyi Csokifesztivál legnagyobb sikert arató programja, az őrületes csokiszobrász show idén sem maradhat el. Emellett belga csokival vonják be Európa legerősebb és egyik legértékesebb Ford Mustangját a szegedi Csokifesztiválon! A Szegedi Csokifesztivál szervezői több, mint 250 kg csokoládéval vonnak be egy közel 1.100 lóerő teljesítményű Mustangot.

choco santaIdén ősszel megbízták az InsightLab piackutató intézetet, hogy készítsenek egy reprezentatív fogyasztói kutatást a Magyar Édességgyártók Szövetségének, melyben sok más között a karácsonyi szezontermékekről is kérdeztük a válaszadókat. A kutatás novemberben készült, így egészen friss adatokkal tudunk szolgálni.

szaloncukorA Magyar Édeséggyártók Szövetségének karácsonyi sajtótájékoztatóján a fenti témák mellett az is szóba került, hogy milyen új szaloncukor ízeket kóstolnának meg legszívesebben honfitársaink. Értelemszerűen most még csak a tavaly karácsonyi forgalmat látjuk, amiből viszont egyértelműen kiderül, hogy ismét rekordot döntött a téli ünnepek szezonális édességeinek forgalma.

szaloncukorangyal1Újraindul a Szaloncukor Angyal kezdeményezés, amely az elmúlt évben 55 település 875 családjában 3051 rászoruló számára tette szebbé az ünnepeket. Idén Pataki Zita televíziós műsorvezető és Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf is csatlakozik a programhoz, és arra kérnek mindenkit, hogy erejéhez mérten segítsen a leginkább rászoruló gyermekeknek ajándékot adni!

chocosantaÚjra rekordot döntött a decemberi ünnepek szezonális édességeinél az élelmiszer-kiskereskedelem tavaly. Minden eddiginél nagyobb, mintegy 3,4 milliárd forint bevételt értek el a boltok, kereken 656 tonna édes ajándékkal, legutóbb november-decemberben. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen Kiskereskedelmi Indexe.

csokifesztVégigsöpör az országon a BonBon csokoládé- és sütemény fesztivál, így érkezik Veszprémbe 2016. november 26-27-én a Hangvilla Rendezvényközpontba, ahol elfoglalja mind a 4 emeletet. A rendezvényen több mint 20 kiállító és vásározó mutatkozik be az ország legjavából, akiknél csokoládék, sütemények, kiegészítők, könyvek minden mennyiségben megtalálhatóak lesznek.

csoki1Ajándékozd meg szeretteidet saját készítésű bonbonokkal vagy táblás csokival! Kézműves foglalkozásunkon most te is megtudhatod, hogy készül a csokoládé, ajándékozd meg szeretteidet saját készítésű bon-bonokkal, vagy táblás csokival. A foglalkozáson való részvétel csak korlátozott számban, bejelentkezés alapján lehetséges.

2016. január 29-31. között igazi multikulturális örömünnepet tartanak Budapest szerte a koffein szerelmeseinek. Az egész hétvégés városi események az ínyenceknek, az egyszerű ízek kedvelőinek és minden koffein rajongónak szólnak, teljesen kortalanul. A Gombóc Artúr Csokigaléria utolsó helyszínként az édesszájúaknak kínál több órás izgalmas gasztroélményt.

csokifesztCsokoládékülönlgességek, csokis kóstolók, csokigyár, csokimozi, kiállítás, vásár, bemutató. Minden, ami csoki. A kézműves csokoládémanufaktúrák és édességkészítő mesterek egyik legrangosabb, országos eseményére kerül sor Szolnokon. A háromnapos fesztiválon a Design Napok keretében idén is nagy hangsúlyt kap a redizájn, újrahasznosítás, dizájn és ökodizájn.